Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

ψυχοθεραπεια ενηλικων

Η Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Με την υποστήριξη του θεραπευτή, ο θεραπευόμενος έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει προσωπικά ερωτήματα όπως «Τι θέλω; Τι χρειάζομαι; Τι φοβάμαι; Γιατί συμπεριφέρομαι με τον τρόπο που συμπεριφέρομαι; Γιατί με κατακλύζουν κάποια συναισθήματα;».

Μέσα από την ψυχοθεραπεία το άτομο αλλάζει σταδιακά, αποκτώντας αυτεπίγνωση και αυτοπεποίθηση, ουσιαστική αντίληψη των αληθινών αναγκών του αλλά και της δύναμής του.
Το αίτημα του θεραπευόμενου μπορεί σχετίζεται με διάφορες δυσκολίες, όπως: αισθήματα μοναξιάς, άγχους, κατάθλιψης, φοβίας, ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, προσωπική εξέλιξη/αυτογνωσία, χωρισμός ή απώλεια αγαπημένου προσώπου, μια τραυματική εμπειρία, οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα ζεύγους, προβλήματα στον εργασιακό χώρο κ.α.

Στο Κέντρο Ειδικής Θεραπείας και Ψυχικής Υγείας Ανάπτυγμα, εφαρμόζουμε το Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας με κύριο άξονα τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τόσο για την αποδεδειγμένη, βάσει κλινικών ερευνών, αποτελεσματικότητά της, όσο και για τον σχετικά βραχύχρονο χαρακτήρα της.

Επιπλέον, στο Ανάπτυγμα παρέχουμε:

  • Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας Χαμηλού Κόστους για φοιτητές, ανέργους και συνταξιούχους
  • Ψυχοθεραπευτικές Συνεδρίες online μέσω skype, για όσους κατοικούν εκτός Αττικής ή αδυνατούν να έρθουν στο γραφείο μας.

Οι συνεδρίες προγραμματίζονται σε εβδομαδιαία βάση (μία φορά την εβδομάδα) και διαρκούν 45 λεπτά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο